Intra Repiderma

43. Međunarodni sajam poljoprivrede “Sajam Šljive” u Gradačcu
rujan 15, 2016
Sprayfo BLUE – udio mliječnog proteina 75%
siječanj 20, 2017

Intra Repiderma – sprej za oporavak kože životinja bez antibiotika

Sprej na bazi keliranih minerala za oporavak i zaštitu kože svih vrsta životinja. Bioaktivan na površini i u unutrašnjosti kože. Patentirana formula mikroniziranih minerala: osigurano upijanje aktivne tvari. Ne sadrži antibiotike.

Uzgajivači mliječnih krava, tovne junadi, ovaca i svinja, profesionalni liječnici za papke i veterinari od sada mogu učinkovito raditi bez antibiotika. Intracareova linija Hoof-fit proizvoda nedavno je dobila status službenog veterinarskog lijeka u Nizozemskoj. Na temelju iskustva sa Hoof-fit linijom proizvoda, Intracare uvodi novi proizvod: Repiderma sprej u obliku raspršivača, kao dodatak proizvodima s dokazanim rezultatima Intra Hoof-fit gelu, tekućini i kupki.

Službena ispitivanja provedena u Nizozemskom centru za zdravlje životinja u Deventeru dokazuju da je Hoof-fit gel 1,57 puta učinkovitiji od antibiotskog CTC spreja. Na globalnoj razini, organi vlasti sve više traže smanjenje upotrebe antibiotika u stočarskoj proizvodnji. Repiderma je lako primjenjivi oblik ne-antibiotskog Hoof-fit gela, koji se već više puta dokazao kao iznimno učinkovit lijek protiv agresivnih infekcija kao što je Digitalni Dermatitis.

Neposredan učinak na koži, ispod kože i unutar kože. Repiderma je proizvod za njegu kože životinja s trenutačnim učinkom. Aktivni sastojak su kelirani minerali koji se – za razliku od klasičnih minerala – lako apsorbiraju u kožu. Repiderma nije učinkovita samo na površini kože, nego također i ispod i unutar kože.

Ovaj proces je intenziviran, jer su kelirani minerali mikronizirani koristeći najnovije tehnike nanotehnologije. Minerali su uz pomoć specijalnih uređaja usitnjeni na čestice maksimalne veličine 3 μm. To je 25 000 puta manje od zrnca pijeska. Kao rezultat toga, čestice prodiru duboko u kožu u vrlo kratkom vremenu.

Prianjanje i zaštita
Repiderma sadrži ljepljive tvari koje osiguravaju dugi kontakt s kožom. Osim tih ljepljivih tvari, Repiderma sadrži i brojne aktivne tvari koje štite kožu od vanjskih utjecaja. Nakon primjene spreja, Repiderma stvara polupropusni zaštitni sloj na koži. Negativni vanjski utjecaji više ne mogu prodrijeti u kožu, dok naneseni sloj još uvijek propušta dotok kisika koji pomaže pri liječenju i obnavljanju kože.

Vrste životinja
Repiderma se može koristiti kod muznih krava, konja, ovaca i svinja. Proizvod se može koristiti u svakoj situaciji u kojoj treba spriječiti infekciju i gdje slabe točke u epidermi ili na koži mogu uzrokovati infekciju.